Presentació


Aquesta jornada cultural que té per objectiu la posada en valor dels diferents escenaris que encara es conserven a la Barceloneta originaris de la fundació en 1753.

A través de diferents activitats es pretén recordar durant aquesta celebració la construcció de la Barceloneta inici de la història del barri.

També es vol apropar mostrar una visió del patrimoni cultural de la Barceloneta, molt més propera i atractiva, a veïns i visitants de totes les edats.

Quan es celebra la V edició de la Festa Barroca ?

Del 3 al 6 de febrer de 2016.

Lloc: La Barceloneta (Barcelona).


Com arribar-hi

Metro: Línia 4 parada Barceloneta

Bus: V15, 39, 45, D20, 59, 64.



Ja tenim el programa d'actes 2016


..

dissabte, 21 de desembre del 2013

Portes obertes a Sant Miquel del Port

El 8 de maig de 1753 és va posar la primera pedra i el Marques de la Mina va resoldre consagrar el temple a Sant Miquel, Príncep dels Àngels i patró de casa seva. Les obres van finalitzar al 1755 i el 27 de setembre del mateix any es va beneir i consagrar al culte amb una gran festa.
La façana, d'un barroc classicista, està distribuïda en tres cossos, el central més alt, delimitats per dos pisos de dobles columnes. Al centre hi ha la porta, amb frontó triangular, i al seu damunt  es realçava la façana amb  tres escultures al centre Sant Miquel de l'artista Pere Costa i féu les imatges laterals de Sant Elm i Santa Maria de Cervelló el seu deixeble Carles Grau .
 L'altar major original era obra de Deodat Casanoves, contenia la imatge de l'arcàngel titular, obra de Lluís Bonifaç. A l'interior, decorat en daurat i blau, anys després és va afegir el sobri mausoleu del Marqués de la Mina obra de Joan Enrich .
El primer rector Francisco Bruguera Lladó va encarregar a Elies Rogent una restauració que començà al gener de 1863 que va fer endarrerir l'altar major fins el fons, descloure una nova cúpula, així com obrir tres naus separades per columnes toscanes i desapareixent l'altar major original en aquesta nova obra.
Durant la guerra civil el temple va patir la destrucció del mausoleu del Marquès de la Mina i les escultures  que adornaven la façana, i  la campana va ser llençada al mar essent recuperada anys desprès per un bus.
L'any 1968 és construí l'actual altar major aquest cop amb un estil molt mes funcional obra dels arquitectes de la casa Raventós, i finalment l'any 1992 és reposà a la façana la nova imatge de Sant Miquel de l'escultor Emili Colom.